Thaise salade met varkensvlees en citroengras

Thaise salade met varkensvlees en citroengras

De Thaise keuken is niet enkel gekend om zijn pittige curries en heerlijke Pad Thai noedels, maar ook voor lekker kruidige en frisse salades, zoals deze met varkensvlees en citroengras. En het goede nieuws is: deze gezonde maaltijd zet je op tafel in minder dan 20 minuten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
citroengras
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
groene currypasta
Ingredientfoto
varkens­gehakt
Ingredientfoto
sojascheut
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
pinda
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
limoen

Bereidingswijze

  • Snij de stengel citroengras in 3 stukken en sla erop met een hard voorwerp, bijvoorbeeld een deegrol, om de stukken te pletten, zo zullen de smaken beter vrijkomen.
  • Breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst en de stukken citroengras toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Vis de stukken citroengras eruit en roer de rijst los met een vork.
  • Snij ondertussen de rode ui in fijne plakjes. Verhit de plantaardige olie in een grote antikleefpan en bak de plakjes ui aan. Voeg de bruine suiker toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de groene currypasta toe (als je niet van pikant houdt, voeg je maar de helft van de opgegeven hoeveelheid toe). Laat kort meebakken en voeg het varkensgehakt toe. Laat 5-7 minuten bakken tot het vlees mooi aangebakken is. Voeg de sojascheuten toe, roer goed om en haal de pan van het vuur.
  • Snij de wortel van de little gem en pluk de bladeren los. Hak de pinda's grof. Pluk de blaadjes koriander en snij fijn. Pers de helft van de limoen uit over de rijst, meng de koriander door de rijst. Snij de rest van de limoen in partjes.
  • Serveer de rijst met het gehakt en de gehakte pinda's erover, de partjes limoen en de blaadjes little gem. Je kan de little gem gebruiken als 'kommetje' om de Thaise salade op te eten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 stengel citroengras
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 rode ui
  • 1 el groene currypasta
  • 300 g varkens­gehakt
  • 50 g sojascheuten
  • 2 little gems
  • 30 g pinda's
  • 10 g koriander
  • 1 limoen

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kl bruine suiker
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 816 kcal
  • Koolhydraten 74.46 g
  • Suikers 10.91 g
  • Vetten 38.52 g
  • Verzadigde vetten 11 g
  • Eiwitten 40.87 g
  • Vezels 5.38 g

Allergenen Gluten, Pinda, Schaaldieren, Soja, Vis, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.