Thaise salade met krokant gehakt en cashewnoten

Heb je zin in frisse salade maar wil je ook eens graag iets anders dan het klassieke slaatje? Dan is deze Thaise salade echt iets voor jou! Lekker veel groenten, een verrassende dressing, krokant gebakken gehakt en crunchy cashewnoten. Echt lekker en zomers!
Ingrediënten

rode ui

knoflook

gember

puntpaprika

wortel

koriander

limoen

sojasaus

sesamolie

cashewnoot

varkensgehakt

gemengde sla
Bereidingswijze
- Snij de helft van de rode ui fijn. Snij de andere helft in hele fijne halve ringen. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de puntpaprika in fijne ringen. Schil en rasp de wortelen met een grove rasp. Pluk de blaadjes koriander. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen.
- Doe de halve rode uiringen in een kommetje. Breng water aan de kook en giet bij de rode ui tot ze onder staan. Laat 2 minuten trekken.
- Doe het limoensap, de sojasaus, de sesamolie, de helft van de gember en de helft van de suiker in een kommetje en meng goed. Dit is de dressing.
- Giet het water van de rode ui weg. Meng de wittewijnazijn en de rest van de suiker in een kommetje en voeg de rode ui toe. Kruid met peper en zout. Laat marineren.
- Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de cashewnoten toe. Rooster tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
- Verhit de arachideolie in de antikleefpan en voeg de rest van de gember, de fijngesneden rode ui en knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan het varkensgehakt toe. Roerbak het gehakt tot het mooi krokant gebakken is. Kruid met peper en zout.
- Schik de gemengde sla op borden. Leg er de geraspte wortelen, de paprikaringen en het krokant gebakken gehakt bij. Druppel er de dressing over. Schep door elkaar. Werk af met cashewnoten, gemarineerde rode ui en korianderblaadjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 20 g gember
- 1 puntpaprika
- 2 wortelen
- 10 g koriander
- ½ limoen
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 30 g cashewnoten
- 300 g varkensgehakt
- 1 zakje gemengde sla
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- 2 kl suiker
- 2 kl wittewijnazijn
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 675 kcal
- Koolhydraten 30.58 g
- Suikers 24.69 g
- Vetten 43.99 g
- Verzadigde vetten 12.15 g
- Eiwitten 36.46 g
- Vezels 8.83 g
Allergenen Gluten, Soja, Noten, Pinda, Sesam, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.