Thaise salade met krokant gehakt en cashewnoten

Thaise salade met krokant gehakt en cashewnoten

Heb je zin in frisse salade maar wil je ook eens graag iets anders dan het klassieke slaatje? Dan is deze originele Thaise salade echt iets voor jou! Lekker veel groenten, een verrassende dressing, krokant gebakken gehakt en crunchy cashewnoten. Echt lekker en zomers!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
puntpaprika
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
sesamolie
Ingredientfoto
cashewnoot
Ingredientfoto
varkens­gehakt
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Snij de helft van de rode ui fijn. Snij de andere helft in hele fijne halve ringen. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de puntpaprika in fijne ringen. Schil en rasp de wortelen met een grove rasp. Pluk de blaadjes koriander. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen.
  • Doe de halve rode uiringen in een kommetje. Breng water aan de kook en giet bij de rode ui tot ze onder staan. Laat 2 minuten trekken.
  • Doe het limoensap, de sojasaus, de sesamolie, de helft van de gember en de helft van de suiker in een kommetje en meng goed. Dit is de dressing.
  • Giet het water van de rode ui weg. Meng de wittewijnazijn en de rest van de suiker in een kommetje en voeg de rode ui toe. Kruid met peper en zout. Laat marineren.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de cashewnoten toe. Rooster tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  • Verhit de arachideolie in de antikleefpan en voeg de rest van de gember, de fijngesneden rode ui en knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan het varkensgehakt toe. Roerbak het gehakt tot het mooi krokant gebakken is. Kruid met peper en zout.
  • Schik de gemengde sla op borden. Leg er de geraspte wortelen, de paprikaringen en het krokant gebakken gehakt bij. Druppel er de dressing over. Schep door elkaar. Werk af met de cashewnoten, gemarineerde rode ui en korianderblaadjes en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 1 puntpaprika
  • 2 wortelen
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 30 g cashewnoten
  • 300 g varkens­gehakt
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 2 kl suiker
  • 2 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 682 kcal
  • Koolhydraten 31.62 g
  • Suikers 25.67 g
  • Vetten 44.03 g
  • Verzadigde vetten 12.15 g
  • Eiwitten 36.66 g
  • Vezels 9.51 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja, Sesam, Noten, Pinda, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.