Thaise kippenballetjes met groene curry en courgette

Thaise kippenballetjes met groene curry en courgette

Zin in lekkere Thaise curry vanavond? Wat denk je van deze versie met kippengehaktballetjes en groene curry-kokossaus, courgette en jasmijnrijst erbij. Je kan zelf kiezen hoe pikant je het maakt. Groene currypasta is best pittig, dus doseer goed tijdens het koken. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
groene currypasta
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
limoen

Bereidingswijze

  • Schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in ringetjes, hou het witte en groene deel gescheiden. Pers de knoflook. Snij de courgette in blokjes.
  • Doe het kippengehakt, het paneermeel en de helft van de aangegeven hoeveelheid groene currypasta in een kom en meng door elkaar, kruid met peper en zout. Rol per persoon 5 balletjes met vochtige handen. Verhit in een wok de helft van de plantaardige olie en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin, ongeveer 10 minuten. Schep de balletjes uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de plantaardige olie in de wok en bak het witte deel van de lente-ui, de knoflook en de gember aan voor 2 minuten. Voeg dan de courgetteblokjes toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de rest van de aangegeven hoeveelheid groene curry toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt).
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Voeg de kokosmelk toe aan de courgette en meng alles goed door elkaar, laat 5-7 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de gehaktballetjes toe.
  • Pers de limoen uit en voeg naar smaak wat van het sap toe aan de curry. Kruid met peper en zout. Proef en voeg eventueel nog meer sap toe, indien nodig.
  • Serveer de groene curry met de kippengehaktballetjes en de jasmijnrijst. Werk af met het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 300 g kippengehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 kl groene currypasta
  • 150 g jasmijnrijst
  • 400 ml kokosmelk
  • ½ limoen

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1127 kcal
  • Koolhydraten 83.44 g
  • Suikers 9.82 g
  • Vetten 68.58 g
  • Verzadigde vetten 42.4 g
  • Eiwitten 43.54 g
  • Vezels 3.6 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren, Pinda, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.