Thaise groene curry met sojaballetjes

Thaise groene curry met sojaballetjes

Een Thaise curry, dat smaakt nu eens altijd! Vandaag maken we een veggie versie met heerlijke sojaballetjes en sperziebonen. Supergemakkelijk om te maken en toch zo'n smaakbommetje! Dat wordt smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
sojaballetje
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
groene currypasta
Ingredientfoto
lente-uitje

Bereidingswijze

  • Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. Halveer ze.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit de arachideolie in een wok en bak de sojaballetjes in 6-8 minuten rondom aan tot ze mooi bruin kleuren. Schep uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Doe de kokosmelk en per persoon 100 milliliter water in de wok. Meng er de aangegeven hoeveelheid groene currypasta door (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Breng aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Laat 10 minuten pruttelen tot de sperziebonen beetgaar zijn. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
  • Snij de lente-ui in ringen. Serveer de rijst met de groene curry en de sojaballetjes. Werk af met de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g sperziebonen
  • 150 g jasmijnrijst
  • 12 sojaballetjes
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 el groene currypasta
  • 2 lente-uitjes

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 947 kcal
  • Koolhydraten 88.45 g
  • Suikers 4.36 g
  • Vetten 50.37 g
  • Verzadigde vetten 29.11 g
  • Eiwitten 30.67 g
  • Vezels 6.48 g

Allergenen Gluten, Soja, Mosterd, Selderij, Ei, Schaaldieren, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.