Thaise balletjes met wokgroenten en rijstnoedels
Dit verrassende gerecht ga je misschien niet tegenkomen op een authentiek marktje in Thailand, maar het barst wel van die typisch Thaise smaken. Pittige gehaktballetjes met knapperige groenten in een heerlijke rode currysaus, met rijstnoedels erbij. Origineel en smaakvol, net zoals de Thaise keuken!
Ingrediënten
rode ui
knoflook
gemengd gehakt
rode currypasta
wokmix
kokosmelk
rijstnoedel
koriander
Bereidingswijze
- Snij de rode ui fijn. Pers de knoflook. Doe het gehakt, rode ui, de geperste knoflook en 1/3de van de aangegeven hoeveelheid rode currypasta (gebruik minder als je niet van pittig houdt) in een kom en meng door elkaar. Vorm met vochtige handen gehaktballetjes, ongeveer 5 balletjes per persoon.
- Verhit de helft van de arachideolie in een wok en bak de gehaktballetjes rondom gedurende 5 minuten. Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de wokmix toe. Roerbak 2 minuten. Voeg dan de rest van de aangegeven hoeveelheid rode currypasta toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Roerbak 5 minuten en voeg dan de kokosmelk en een gelijke hoeveelheid water als de kokosmelk toe. Roer om en voeg de gehaktballetjes toe. Laat 5 minuten pruttelen.
- Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en laat 3 minuten koken. Roer regelmatig om. Giet af, spoel met heet water en laat uitlekken.
- Hak ondertussen de koriander fijn. Proef en breng de curry op smaak met peper en zout.
- Serveer de rijstnoedels met de Thaise balletjes met groenten en werk af met fijngehakte koriander.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ rode ui
- 1 teentje knoflook
- 300 g gemengd gehakt
- 1½ el rode currypasta
- 300 g wokmix
- 200 ml kokosmelk
- 150 g rijstnoedels
- 10 g koriander
Uit jouw keuken
- 2 el arachideolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 1014 kcal
- Koolhydraten 79.41 g
- Suikers 2.4 g
- Vetten 58.2 g
- Verzadigde vetten 29.22 g
- Eiwitten 41.19 g
- Vezels 7.59 g
Allergenen Schaaldieren, Pinda, Selderij, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.