Tatin van honing-geroosterde groenten met geitenkaas

Tatin van honing-geroosterde groenten met geitenkaas

Tarte tatin ken je ongetwijfeld, maar heb je al eens een hartige versie geprobeerd met verschillende geroosterde groenten? Hemels, echt waar! De taart wordt afgewerkt met rucola en een frisse honing-citroendressing, walnoten en geitenkaas. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
geitenkaas
Ingredientfoto
walnoot
Ingredientfoto
bladerdeeg

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snij ze in fijne balkjes. Snij de courgette in plakjes. Pers de knoflook. Meng de ras el hanout, de knoflook, peper, zout, olijfolie en de helft van de honing in een kom. Hussel de groenten door deze marinade. Bedek een bakplaat met bakpapier, schik hierop de groenten en zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Schep regelmatig om.
  • Was de rucola en laat uitlekken. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap uit. Meng de zeste en het sap van de citroen met de extra vierge olijfolie en de rest van de honing. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing. Verkruimel de geitenkaas. Hak de walnoten grof.
  • Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Schep de geroosterde groenten over in een ronde ingevette taartvorm (3p en 4p: 2 ronde taartvormen) en leg er het vel bladerdeeg over. Stop de randen onderaan in. Zet nog 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Controleer of het bladerdeeg gaar is. Draai de ronde bakvorm om op een grote snijplank. Meng de rucola met de dressing. Schik de rucola, walnoten en geitenkaas boven op de tatin, snij in spieën en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • ½ courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kl ras el hanout
  • 2 sticks honing
  • 50 g rucola
  • ½ citroen
  • 100 g geitenkaas
  • 30 g walnoten
  • 1 vel bladerdeeg

Uit jouw keuken

  • 2½ el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1043 kcal
  • Koolhydraten 77.11 g
  • Suikers 23.21 g
  • Vetten 71.64 g
  • Verzadigde vetten 21.84 g
  • Eiwitten 19.26 g
  • Vezels 11.04 g

Allergenen Lactose, Noten, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.