Tarte tatin van kerstomaat met geitenkaas

Tarte tatin van kerstomaat met geitenkaas

Tarte tatin is de heerlijke appeltaart die de zusjes Tatin ooit uitvonden, door hun taart per ongeluk omgekeerd te bakken. Wat zij zeker nog niet wisten, is dat je er op die manier ook heerlijke hartige taarten mee kan bakken. Zoals deze bijvoorbeeld, met kerstomaatjes, frisse geitenkaas en een pittig rucolaslaatje. Origineel, vegetarisch en overheerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
balsamico
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
bladerdeeg
Ingredientfoto
geitenkaas
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pers de knoflook. Hak de helft van de basilicum fijn.
  • Smelt de bruine suiker in de balsamicoazijn op een zacht vuurtje. Voeg de tomatenpuree, de knoflook en de gehakte basilicum toe. Zet even opzij.
  • Bestrijk een ronde ovenschaal met de olijfolie. Schik hierin de kerstomaatjes en overgiet met de saus. Hussel door elkaar. Kruid met peper en zout.
  • Leg het bladerdeeg over de tomaatjes en stop de rand in, zodat de tomaatjes helemaal bedekt zijn. Maak in het midden van het deeg een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen. Bak gedurende 30 minuten in de oven.
  • Haal de tarte tatin uit de oven en laat even afkoelen. Leg een groot bord op de pan en draai in 1 keer om.
  • Verkruimel de geitenkaas erover en werk af met blaadjes basilicum. Serveer er de rucola bij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g basilicum
  • 2 el balsamico
  • 2 el tomaten­puree
  • 400 g kers­tomaten
  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 g geitenkaas
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el bruine suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 710 kcal
  • Koolhydraten 63.44 g
  • Suikers 20.33 g
  • Vetten 43.07 g
  • Verzadigde vetten 18.38 g
  • Eiwitten 15.58 g
  • Vezels 4.34 g

Allergenen Sulfiet, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.