Tandoori vis met muntraita en rijst

Tandoori vis met muntraita en rijst

Tandoori associëren we meestal met kip, maar deze marinade met tandoorikruiden en yoghurt werkt ook perfect met een heerlijk stukje vis, koolvis in dit geval! Daarbij komt een frisse muntraita, een slaatje en fluffy rijst. Lekker licht, kruidig en overheerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
Griekse yoghurt
Ingredientfoto
tandoori kruidenmix
Ingredientfoto
koolvisfilet
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
komijn

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill van de oven voor. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Rasp de helft van de komkommer met een grove rasp. Doe de geraspte komkommer in een zeef en bestrooi met zout. Laat even uitlekken.
  • Doe de helft van de yoghurt in een kom, samen met de tandoori kruidenmix, een snufje peper en zout en de olijfolie. Meng door elkaar. Snij de koolvisfilets in stukjes en schep ze voorzichtig door de tandoori-mengeling. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en schik de stukjes vis hierop mooi naast elkaar. Zet de vis 6-7 minuten onder de voorverwarmde grill tot de vis gaar is. Controleer regelmatig!
  • Snij ondertussen de sjalot fijn. Snij de tomaat in blokjes en snij ook de rest van de komkommer in blokjes. Meng door elkaar, samen met de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie.
  • Snij de munt fijn. Dep de geraspte komkommer droog met keukenpapier. Meng de geraspte komkommer met de rest van de yoghurt en de fijngesneden munt. Voeg de komijn toe en kruid met peper en zout. Dit is de muntraïta.
  • Serveer de rijst met de muntraïta, tandoorivisblokjes en het slaatje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • ¾ komkommer
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 2 koolvisfilets
  • 1 sjalot
  • 2 tomaten
  • 10 g munt
  • 1 kl komijn

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 663 kcal
  • Koolhydraten 79 g
  • Suikers 13.39 g
  • Vetten 19.86 g
  • Verzadigde vetten 3.38 g
  • Eiwitten 37.11 g
  • Vezels 4.47 g

Allergenen Lactose, Soja, Vis, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.