Tandoori kip met Indiase salade op pitabroodjes

Tandoori kip met Indiase salade op pitabroodjes

Heb je al eens gehoord van 'naan-pizza'? Dat zijn de beroemde Indiase broodjes belegd met lekkere Indiase toppings. We ontdekten dat het ook prima lukt met pitabroodjes! We vullen ze niet deze keer, maar bakken ze eerst goed krokant in de pan en serveren de toppings er dan bovenop. Zo lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tandoori kruidenmix
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
pita­broodje
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maak een tandoori kruidenpasta: meng de tandoori kruidenmix, de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, per persoon 1 eetlepel yoghurt en een snufje zout. Meng goed. Dep de kip droog met keukenpapier, snij in reepjes en haal ze door de tandoori kruidenpasta. Doe de kip in een ovenschaal, pers er wat citroensap over en kruid met peper en zout. Zet de ovenschaal in de oven en laat 15 minuten garen.
  • Hak de munt fijn. Meng de rest van de yoghurt met de munt en pers er de rest van de citroen over uit. Roer er de extra vierge olijfolie en komijn door. Kruid met peper en zout. Dit is de yoghurtsaus.
  • Snij de komkommer in blokjes. Schil de wortelen en rasp ze met een grove rasp.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de pitabroodjes krokant.
  • Beleg de pitabroodjes met de kippenreepjes en de groenten, bedruppel met de yoghurtsaus, strooi er de sesamzaadjes over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 1 el tomaten­puree
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 kipfilets
  • ½ citroen
  • 10 g munt
  • 1 kl komijn
  • ½ komkommer
  • 2 wortelen
  • 4 pita­broodjes
  • 2 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 764 kcal
  • Koolhydraten 70.12 g
  • Suikers 18.82 g
  • Vetten 27.79 g
  • Verzadigde vetten 4.3 g
  • Eiwitten 51.34 g
  • Vezels 8.86 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Sesam, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.