Tandoori burgers met wortelfrietjes, raita en rode-uirelish

Tandoori burgers met wortelfrietjes, raita en rode-uirelish

Toegegeven, hamburgers staan niet vaak op het menu in de traditionele Indiase keuken. Maar moesten ze er maken, dan denken wij dat ze er zo zullen uitzien: kruidig gehakt op smaak gebracht met tandoorikruiden, frisse raita en een zoete rode-uirelish. En dat samen met heerlijke wortelfrietjes. Dit wil je toch proeven?

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
tandoori kruidenmix
Ingredientfoto
little gem

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik de wortelfrietjes naast elkaar. Strooi de komijn over de frietjes, kruid met peper en zout en besprenkel met 1/3de van de olijfolie. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om. Leg de laatste 5 minuten de hamburgerbroodjes mee in de oven (op een apart rooster).
  • Snij de rode ui in halve ringen. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan en voeg de rode uiringen toe. Laat ze 15 minuten stoven op een zacht vuur, schep regelmatig om. Kruid met peper en zout.
  • Rasp de komkommer grof, bestrooi met zout en laat uitlekken in een zeef. Hak de munt fijn. Meng de yoghurt met de uitgelekte komkommer, de fijngehakte munt, peper en zout. Dit is de raita.
  • Meng het gehakt met de tandoorikruiden, peper en zout en vorm er per persoon een hamburger van. Maak de blaadjes van de little gem los.
  • Doe de rest van de olijfolie in een pan en bak de hamburgers mooi aan, ongeveer 5 minuten per kant.
  • Voeg de wittewijnazijn en de suiker toe aan de gestoofde rode uien. Meng goed, laat kort verdergaren en schep dan uit de pan.
  • Beleg de hamburgerbroodjes met blaadjes little gem. Schep hierop wat raita. Leg hierop de gebakken hamburgers en schep er tenslotte de rode-uirelish op. Dek de hamburgers af en serveer ze met de wortelfrietjes en de rest van de raita.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 wortelen
  • 1 kl komijn
  • 2 hamburger­broodjes
  • 2 rode uien
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 2 little gems

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 2 kl witte­wijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 873 kcal
  • Koolhydraten 65.95 g
  • Suikers 36.3 g
  • Vetten 46.9 g
  • Verzadigde vetten 11.85 g
  • Eiwitten 38.92 g
  • Vezels 12.43 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.