Tajine van kefta met citroen-koriandercouscous

Tajine van kefta met citroen-koriandercouscous

Kefta zijn heerlijk kruidige Midden-Oosterse gehaktballetjes. We maakten er een lekker lichte versie van, in een geurig stoofpotje met tomatensaus, veel groentjes en het zalige kruid ras el hanout. Daarbij komt dan ook nog eens frisse citroen-koriandercouscous. Een geur- en smaakbommetje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Snij de helft van de ui fijn en de andere helft in halve ringen. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in plakjes. Snij de rode paprika in reepjes.
  • Doe het gehakt, de fijngesneden ui, de helft van de knoflook, peper, zout en de helft van de ras el hanout in een kom. Meng door elkaar en vorm er met vochtige handen gehaktballetjes van, ter grootte van een golfbal.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot of tajine (als je er één hebt) en bak de gehaktballetjes rondom aan. Schep de balletjes uit de pot en voeg de rest van de olijfolie toe. Voeg de uiringen, de resterende knoflook, wortel en paprika toe en laat 5 minuten stoven, schep regelmatig om. Strooi er dan de rest van de ras el hanout over en kruid met peper en zout. Schep om en voeg de tomatenblokjes toe. Zet een deksel op de pot en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de kippenbouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Was de citroen en rasp de schil. Verdeel de koriander in twee. Hak de helft fijn en pluk van de andere helft de blaadjes.
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de stoofpot en laat nog 5 minuten verdergaren onder deksel. Roer de fijngehakte koriander en zeste van citroen door de couscous.
  • Breng de tajine op smaak met peper, zout en wat citroensap. Werk af met de blaadjes koriander. Serveer met de couscous.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 300 g kippengehakt
  • 1 el ras el hanout
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 citroen
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 601 kcal
  • Koolhydraten 36.89 g
  • Suikers 17.77 g
  • Vetten 29.74 g
  • Verzadigde vetten 6.97 g
  • Eiwitten 41.59 g
  • Vezels 11.88 g

Allergenen Ei, Gluten, Mosterd, Sulfiet, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.