Tajine van kefta en ei met citroen-koriandercouscous

Tajine van kefta en ei met citroen-koriandercouscous

Deze tajine is een echte klassieker in de Marokkaanse keuken! Een stoofpotje met kruidige gehaktballetjes en eieren, gegaard in een heerlijke tomatensaus, op smaak gebracht met ras el hanout. Daarbij komt nog frisse couscous met citroen en koriander. Een Marokkaanse topmaaltijd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
bio-ei

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in plakjes.
  • Doe het gehakt, de helft van de fijngesneden ui, de helft van de knoflook, peper, zout en de helft van de ras el hanout in een kom. Meng door elkaar en vorm er met vochtige handen gehaktballetjes van, ter grootte van een golfbal.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot of tajine (als je er één hebt) en bak de gehaktballetjes rondom aan. Schep de balletjes uit de pot en voeg de rest van de olijfolie toe. Voeg de rest van de ui, de rest van de knoflook en de wortelen toe en laat 5 minuten stoven, schep regelmatig om. Strooi er dan de rest van de ras el hanout over en kruid met peper en zout. Schep om en voeg de tomatenblokjes toe. Zet een deksel op de pot en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de kippenbouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Was de citroen en rasp de schil. Verdeel de koriander in twee. Hak de helft fijn en pluk van de andere helft de blaadjes.
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de stoofpot en breng op smaak met peper, zout en wat citroensap. Roer om en breek er dan voorzichtig de eieren bij. Zet het deksel op de pot en laat nog 5-7 minuten verdergaren.
  • Roer de fijngehakte koriander en zeste van citroen door de couscous.
  • Werk de tajine af met de blaadjes koriander. Serveer met de couscous.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 wortelen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 el ras el hanout
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • ½ citroen
  • 10 g koriander
  • 2 bio-eieren

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 878 kcal
  • Koolhydraten 80.18 g
  • Suikers 18.64 g
  • Vetten 39.53 g
  • Verzadigde vetten 10.54 g
  • Eiwitten 45.23 g
  • Vezels 14.23 g

Allergenen Selderij, Gluten, Ei, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.