Tagliatelle met spinaziepesto en mozzarella

Tagliatelle met spinaziepesto en mozzarella

Een heerlijke pasta in de Italiaanse driekleur! Tagliatelle met een verrassende en frisse spinaziepesto, kerstomaatjes en plukjes mozzarella die eroverheen smelten. Een vegetarische topper die je in 20 minuten op tafel zet.

Ingrediënten

Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
amandel
Ingredientfoto
tagliatelle
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
mozzarella

Bereidingswijze

  • Hak de helft van de spinazie grof. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap.
  • Verhit een antikleefpan en voeg de amandelen toe. Wanneer ze lichtjes beginnen te kleuren, schep je ze uit de pan.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 5-6 minuten.
  • Doe de grofgehakte spinazie, geroosterde amandelen, knoflook, citroenzeste en -sap, de extra vierge olijfolie, per persoon 1 eetlepel van het kookvocht van de pasta en peper en zout in een keukenrobot en mix fijn tot een pesto. Je kan dit ook met een staafmixer doen.
  • Halveer de kerstomaten.
  • Giet de pasta af en roer er meteen de rest van de spinazieblaadjes en de spinaziepesto door. Kruid bij met peper en zout. Scheur de mozzarella in stukjes. Serveer de tagliatelle met de mozzarella en kerstomaten. Kruid met peper en zout.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 30 g amandelen
  • 200 g tagliatelle
  • 250 g kers­tomaten
  • 1 bol mozzarella

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 846 kcal
  • Koolhydraten 75.29 g
  • Suikers 7.47 g
  • Vetten 45.13 g
  • Verzadigde vetten 12.03 g
  • Eiwitten 31.63 g
  • Vezels 8.61 g

Allergenen Noten, Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.