Tagliatelle met geroosterde bloemkoolsaus en gekruide oesterzwammen

Tagliatelle met geroosterde bloemkoolsaus en gekruide oesterzwammen

Dit pastagerecht is echt overheerlijk comfort food. De saus smaakt lekker romig, maar bestaat grotendeels uit bloemkool: gezonder en lichter dus dan een roomsaus. De citroen zorgt voor een zalige frisse toets in de pasta. Laat je verrassen door dit originele bloemkoolgerecht.

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
oesterzwam
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
tagliatelle
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Pel de ui en de knoflook. Snij de ui in vier stukken.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de bloemkoolroosjes op samen met de knoflook en ui en kruid met peper en zout. Besprenkel de groenten met de helft van de olijfolie en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de bloemkoolroosjes goudbruin zijn.
  • Scheur de oesterzwammen in reepjes en meng ze met de kipkruiden en de rest van de olijfolie. Bedek nogmaals een bakplaat met bakpapier en schik hier de oesterzwammen op. Zet ze 15 minuten mee in de oven.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 5-6 minuten. Giet af maar hou per persoon 100 milliliter van het kookvocht bij.
  • Verkruimel de aangegeven hoeveelheid groentebouillon. Mix de bloemkoolroosjes, de knoflook, de verkruimelde groentebouillon, de ui en het kookvocht van de pasta samen met enkele druppels citroensap tot een gladde saus. Roer 2/3de van de parmezaan en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) door de saus. Kruid met peper en zout.
  • Hak de bladpeterselie fijn. Serveer de tagliatelle met de bloemkoolsaus en de oesterzwammen. Strooi er de rest van de parmezaan en de fijngehakte bladpeterselie over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g oesterzwammen
  • 2 kl kipkruiden
  • 200 g tagliatelle
  • ½ groente­bouillonblokje
  • ½ citroen
  • 30 g parmezaan
  • 1 kl chilivlokken
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 622 kcal
  • Koolhydraten 83.19 g
  • Suikers 14.72 g
  • Vetten 16.31 g
  • Verzadigde vetten 4.68 g
  • Eiwitten 27.02 g
  • Vezels 17.85 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren, Ei, Selderij, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.