Tagliatelle met gerookte zalm en broccoli

Tagliatelle met gerookte zalm en broccoli

Gerookte zalm, dille en broccoli, het is een overheerlijke combinatie! We maken er een eenvoudige en snelle pasta mee: een heerlijk romige tagliatelle die je slechts in 20 minuten op tafel zet. Zo eenvoudig en lekker kan het leven zijn!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gerookte zalm
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
tagliatelle
Ingredientfoto
roomkaas

Bereidingswijze

  • Snij de gerookte zalm in fijne reepjes. Pluk de takjes dille. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Was en versnij de broccoli in kleine roosjes. Breng een ruime pot met gezouten water aan de kook en kook hierin de tagliatelle 5 minuten. Voeg dan de broccoli toe en laat nog 5 minuten koken. Giet de pasta en broccoli af, maar vang een kopje van het kookvocht op.
  • Doe in een grote pan de olijfolie en stoof hierin de ui en de knoflook glazig.
  • Doe de pasta en broccoliroosjes in de pan bij de ui en knoflook en meng er de roomkaas door. Voeg 1 kopje kookvocht en de helft van het citroensap toe. Kruid met peper en een klein snufje zout. Als de roomkaas mooi gesmolten is, voeg je de reepjes zalm, de zeste van de citroen en de dille toe en meng opnieuw. Je kan eventueel nog wat extra citroensap toevoegen. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g gerookte zalm
  • 10 g dille
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 broccoli
  • 200 g tagliatelle
  • 4 el roomkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 747 kcal
  • Koolhydraten 75.96 g
  • Suikers 10.8 g
  • Vetten 32.36 g
  • Verzadigde vetten 10.96 g
  • Eiwitten 34.42 g
  • Vezels 8.15 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.