Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus

Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus

Oh wat zullen je tafelgasten blij zijn, wanneer je deze heerlijke klassieker op tafel zet: tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus. Wij moeten spontaan terugdenken aan die iconische scène uit 'De Lady en de Vagebond'. Jeugdsentiment op je bord!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tagliatelle
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 5-6 minuten. Gief af.
  • Snij de ui fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Pers de knoflook. Meng het gehakt met de helft van de ui en de helft van de knoflook. Kruid bij met peper en zout.
  • Rol er met vochtige handen gehakballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de gehaktballen 5 minuten rondom. Schep uit de pan en zet even opzij.
  • Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en voeg de rest van de knoflook en ui toe. Laat glazig worden.
  • Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe aan de pan. Roer goed om en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Kruid met peper en zout. Schep de gehaktballen door de tomatensaus en laat nog 5 minuten doorwarmen.
  • Verdeel de pasta met de gehaktballen en tomatensaus over de borden. Werk af met parmezaan en bladpeterselie. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 909 kcal
  • Koolhydraten 86.08 g
  • Suikers 11.33 g
  • Vetten 40.53 g
  • Verzadigde vetten 12.66 g
  • Eiwitten 47.89 g
  • Vezels 7.44 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.