Tagliatelle met gehakt en spinazie-roomsaus

Gehakt, spinazie en room doet een comfort food belletje bij ons rinkelen! Een heerlijke, snelle pasta waar iedereen blij van wordt. Geniet van dit lekkere bordje troostkost.
Ingrediënten

tagliatelle

knoflook

spinazie

gemengd gehakt

kippenbouillonblokje

lichte room
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot, vergiet, maatbeker en een grote antikleefpan klaar.
- Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de tagliatelle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af maar bewaar per persoon 50 milliliter van het kookvocht.
- Pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in de antikleefpan en voeg de knoflook en spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg het gehakt toe. Bak 5 minuten.
- Voeg het kookvocht van de pasta toe aan het gehakt en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij. Roer goed om en voeg de room toe. Kruid met peper en zout. Voeg de gestoofde spinazie en dan de tagliatelle toe. Roer goed om en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g tagliatelle
- 2 teentjes knoflook
- 300 g spinazie
- 300 g gemengd gehakt
- ½ kippenbouillonblokje
- 1 brikje lichte room
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 916 kcal
- Koolhydraten 76.34 g
- Suikers 8.28 g
- Vetten 48.42 g
- Verzadigde vetten 17.71 g
- Eiwitten 43.75 g
- Vezels 6.52 g
Allergenen Ei, Gluten, Selderij, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.