Tagliatelle met broccoli en spek in een romig sausje

Tagliatelle met broccoli en spek in een romig sausje

Een zalig bordje troost, deze tagliatelle met broccoliroosjes, krokant gebakken spekjes en een heerlijke saus met room en parmezaan. Hiervan krijg je het helemaal warm vanbinnen! Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tagliatelle
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij de broccoli in kleine roosjes. Pers de knoflook.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af maar hou wat van het kookvocht bij.
  • Verhit een pan en voeg de gerookte spekblokjes toe. Bak ze krokant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de helft van de olijfolie in de pan en voeg de broccoliroosjes toe. Roerbak 4-6 minuten en voeg dan per persoon 50 milliliter water toe. Laat het vocht verdampen en schep dan de broccoli uit de pan. Leg ze bij de spekjes en dek opnieuw af met aluminiumfolie.
  • Smelt de boter in de pan en voeg de knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de lichte room toe. Roer goed om en voeg de parmezaan toe. Haal de pan van het vuur wanneer de kaas gesmolten is. Proef en breng op smaak met peper en zout. Roer de spekblokjes en broccoliroosjes door de saus. Voeg eventueel nog wat kookwater van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus. Meng de tagliatelle door de saus. Kruid bij met peper en zout.
  • Serveer de tagliatelle met de broccoli en spekblokjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g tagliatelle
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1200 kcal
  • Koolhydraten 76.85 g
  • Suikers 11.76 g
  • Vetten 69.75 g
  • Verzadigde vetten 45.25 g
  • Eiwitten 42.72 g
  • Vezels 12.65 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.