Tagliatelle carbonara met chorizo en spinazie

Tagliatelle carbonara met chorizo en spinazie

Een vleugje Italië én Spanje op je bord! Mediterraans genieten met deze supersnelle tagliatelle met carbonarasaus, krokant gebakken chorizo en spinazie. Maak er een heerlijke, Zuiderse maaltijd van!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tagliatelle
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
chorizo
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een grote antikleefpan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de tagliatelle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Snij de chorizo in stukjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in de antikleefpan en bak de knoflook 1 minuut. Voeg dan de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de chorizo en rozemarijn toe. Bak krokant in 5 minuten.
  • Scheid ondertussen het eiwit van de eidooiers (het eiwit heb je niet nodig in dit recept). Neem per persoon 3 eetlepels van het apart gehouden kookvocht van de tagliatelle en meng er de eidooiers en de parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  • Haal de pan met de chorizo van het vuur en roer er de ei-parmezaanmengeling en spinazie door. Kruid met peper en zout. Roer er de tagliatelle door en serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g tagliatelle
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 150 g chorizo
  • 200 g spinazie
  • 2 bio-eieren
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 917 kcal
  • Koolhydraten 69.65 g
  • Suikers 5.02 g
  • Vetten 50.21 g
  • Verzadigde vetten 17.71 g
  • Eiwitten 45.73 g
  • Vezels 5.63 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.