Tagliatelle al ragù

Tagliatelle al ragù

Wie houdt er niet van de heerlijke tagliatelle al ragù uit Bologna? Helaas hebben we niet altijd tijd om een pot saus uren op het vuur te laten pruttelen. We maken een snelle versie, maar wel één met veel groenten. Lekker en gezond!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
tagliatelle
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de champignons in stukjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 5-6 minuten.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de ui en de knoflook aan. Voeg de champignons, wortelen en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 3 minuten.
  • Voeg het rundsgehakt toe aan de pan en laat krokant bakken. Kruid met peper en zout.
  • Wanneer het gehakt gebakken is, voeg je de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat dan 10 minuten pruttelen.
  • Serveer de tagliatelle met de saus en de geraspte parmezaan erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 125 g champignons
  • 200 g tagliatelle
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 300 g runds­gehakt
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 877 kcal
  • Koolhydraten 90.29 g
  • Suikers 16.69 g
  • Vetten 31.51 g
  • Verzadigde vetten 4.56 g
  • Eiwitten 51.44 g
  • Vezels 12.71 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.