Tagliata met tomaat, rucola en gnocchi
'Tagliare' betekent snijden in het Italiaans. Tagliata wilt dus zoveel zeggen als gesneden plakjes vlees. Dit is de klassieke bereiding met sappig rundsvlees, nog mooi rosé gebakken met daarbij kruidige rucola, kerstomaatjes en parmezaan. Daarbij komen nog krokant gebakken gnocchi. Een Italiaans topgerecht dat je in slechts 15 minuten op tafel zet!
Ingrediënten
gnocchi
rucola
kerstomaat
rundersteak
parmezaanschilfer
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een pan klaar.
- Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de gnocchi en een snuf zout toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier.
- Was de rucola en laat uitlekken. Halveer de kerstomaten. Meng de extra vierge olijfolie met balsamico en peper en zout. Dit is de dressing.
- Verhit de helft van de olijfolie in de pan. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak ze 2-3 minuten aan elke kant. Haal het vlees uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de gnocchi kort, tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
- Verdeel de rucola en kerstomaatjes over de borden en druppel er de dressing over. Snij de steak in plakjes en verdeel ze over de borden, samen met de gebakken gnocchi. Werk af met parmezaanschilfers en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 250 g gnocchi
- 50 g rucola
- 125 g kerstomaten
- 2 rundersteaks
- 20 g parmezaanschilfers
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 kl balsamico
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 897 kcal
- Koolhydraten 86.43 g
- Suikers 6.02 g
- Vetten 34.48 g
- Verzadigde vetten 7 g
- Eiwitten 57.5 g
- Vezels 5.22 g
Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.