Tagliata met rozemarijnaardappelen

Tagliata met rozemarijnaardappelen

'Tagliare' betekent snijden in het Italiaans. Tagliata wil dus zoveel zeggen als gesneden plakjes vlees. Dit is de klassieke bereiding met sappig rundsvlees, nog mooi rosé gebakken met daarbij kruidige rucola, kerstomaatjes, pijnboompitten en parmezaan. De lekkere ovengebakken rozemarijnaardappelen maken van dit gerecht een Italiaanse topklassieker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
parmezaanschilfer

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de rucola en laat uitlekken.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak de blaadjes grof. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, strooi er de rozemarijn over, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de kerstomaten in kwartjes. Meng de rucola met de kerstomaten. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  • Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof tot ze lichtbruin kleuren.
  • Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid goed met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Zorg dat de binnenkant nog mooi rosé blijft. Haal de steaks uit de pan en snij in fijne plakjes.
  • Meng de dressing door de rucolasalade. Serveer de salade met de plakjes steak erbovenop en de rozemarijnaardappelen. Werk af met de pijnboompitten en parmezaanschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 50 g rucola
  • 400 g krielaardappelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 125 g kers­tomaten
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 rundersteaks
  • 40 g parmezaanschilfers

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 710 kcal
  • Koolhydraten 40.23 g
  • Suikers 1.49 g
  • Vetten 37.93 g
  • Verzadigde vetten 7.77 g
  • Eiwitten 49.41 g
  • Vezels 6.93 g

Allergenen Noten, Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.