Tagliata met rozemarijnaardappelen

Tagliata met rozemarijnaardappelen

'Tagliere' betekent snijden in het Italiaans. Tagliata wilt dus zoveel zeggen als gesneden plakjes vlees. Dit is de klassieke bereiding met sappig rundsvlees, nog mooi rosé gebakken met daarbij kruidige rucola, kerstomaatjes, pijnboompitten en parmezaan. De lekkere ovengebakken rozemarijnaardappelen maken van dit gerecht een Italiaanse topklassieker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
balsamico
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
parmezaanschilfer

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak de blaadjes grof. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, strooi de rozemarijn erover, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Meng de rucola met de kerstomaatjes. Maak een dressing door de extra vierge olijfolie te mengen met de balsamico, kruid met peper en zout.
  • Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan tot ze lichtbruin kleuren.
  • Dep de steaks droog en kruid goed met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Zorg dat de binnenkant nog mooi rosé blijft. Haal de steaks uit de pan en snij in fijne plakjes.
  • Meng de dressing door de salade. Serveer de salade met de plakjes steak erbovenop en de rozemarijnaardappelen. Werk af met de pijnboompitten en parmezaanschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 125 g kers­tomaten
  • 50 g rucola
  • 1 kl balsamico
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 rundersteaks
  • 40 g parmezaanschilfers

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 763 kcal
  • Koolhydraten 41.01 g
  • Suikers 1.59 g
  • Vetten 41.98 g
  • Verzadigde vetten 9.05 g
  • Eiwitten 52.76 g
  • Vezels 7.11 g

Allergenen Sulfiet, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.