Tagliata met geroosterde zoete aardappel

Tagliata met geroosterde zoete aardappel

Tagliata is een echte klassieker, met het lekker sappige rosé gebakken rundsvlees met parmezaanschilfers, rucola en kerstomaatjes. Maar heb je het al eens geprobeerd met frietjes van zoete aardappel erbij? Een overheerlijke smaakcombinatie die je moet testen.

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
balsamico
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
parmezaanschilfer

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelen. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de kerstomaatjes in partjes. Meng de rucola met de kerstomaatjes. Maak een dressing door de extra vierge olijfolie te mengen met de balsamico, kruid met peper en zout.
  • Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan tot ze lichtbruin kleuren.
  • Dep de steaks droog en kruid goed met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Zorg dat de binnenkant nog mooi rosé blijft. Haal de steaks uit de pan en snij in fijne plakjes.
  • Meng de dressing door de salade. Serveer de salade met de plakjes steak erbovenop en de zoete aardappelfrietjes. Werk af met de pijnboompitten en parmezaanschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 125 g kers­tomaten
  • 50 g rucola
  • 1 kl balsamico
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 rundersteaks
  • 40 g parmezaanschilfers

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 805 kcal
  • Koolhydraten 38.53 g
  • Suikers 6.39 g
  • Vetten 49.11 g
  • Verzadigde vetten 10.13 g
  • Eiwitten 50.75 g
  • Vezels 5.51 g

Allergenen Sulfiet, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.