Tagliata met geroosterde zoete aardappel
Tagliata is een echte klassieker, het lekker sappige rosé gebakken rundsvlees met parmezaanschilfers, rucola en kerstomaatjes. Maar heb je het al eens geprobeerd met frietjes van zoete aardappel erbij? Een overheerlijke smaakcombinatie die je moet testen.
Ingrediënten
rucola
zoete aardappel
kerstomaat
pijnboompit
rundersteak
parmezaanschilfer
Bereidingswijze
- Was de rucola en laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelen. Besprenkel met 2/3 van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
- Halveer de kerstomaatjes. Meng de rucola met de kerstomaatjes. Maak een dressing door de extra vierge olijfolie te mengen met de balsamico, kruid met peper en zout. Zet even opzij.
- Rooster de pijnboompitten kort in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtbruin kleuren.
- Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid goed met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Zorg dat de binnenkant nog mooi rosé blijft. Haal de steaks uit de pan en snij in fijne plakjes.
- Meng de dressing door de salade. Serveer de salade met de plakjes steak erbovenop en de zoete aardappelfrietjes. Werk af met de pijnboompitten en parmezaanschilfers.
Ingrediënten voor 2 personen
- 50 g rucola
- 400 g zoete aardappelen
- 250 g kerstomaten
- 20 g pijnboompitten
- 2 rundersteaks
- 30 g parmezaanschilfers
Uit jouw keuken
- 3 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 kl balsamico
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 785 kcal
- Koolhydraten 39.56 g
- Suikers 6.91 g
- Vetten 46.6 g
- Verzadigde vetten 9.75 g
- Eiwitten 49.99 g
- Vezels 5.92 g
Allergenen Noten, Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.