Taco's met oesterzwammen, gekaramelliseerde ui en tomatensalsa

Taco's kennen we allemaal en ze worden heel vaak met kip, vlees of vis gegeten. Maar je kan er ook hele lekkere vegetarische versies mee maken! We vertrekken van oesterzwammen, die worden gekenmerkt door hun vlezige textuur. Daarbij komt licht zoete gekaramelliseerde ui en een heerlijke frisse tomatensalsa. Dat zal smaken!
Ingrediënten

oesterzwam

ui

kerstomaat

komkommer

limoen

koriander

tortilla

lichte zure room
Bereidingswijze
- Snij de oesterzwammen in hapklare stukjes. Snij de uien in halve ringen. Snij de kerstomaten in fijne blokjes. Snij de komkommer in blokjes. Pers de limoen uit. Pluk de blaadjes koriander.
- Meng de kerstomaatjes, de komkommer, de korianderblaadjes (hou enkele apart voor de afwerking) en het sap van de limoen door elkaar tot een salsa. Kruid met peper en zout.
- Verhit de helft van de arachideolie in een antikleefpan en voeg de uien toe. Laat op een zacht vuur stoven tot de uien lichtjes beginnen te kleuren. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren. Schep de uien uit de pan en voeg de rest van de arachideolie toe. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze gaar. Kruid met peper en zout. Voeg opnieuw de uien toe, zodat ze nog even kunnen opwarmen.
- Verwarm de tortilla's in een droge pan of de microgolfoven. Schep er de oesterzwammen en uien op, samen met de salsa. Werk af met een lepel zure room en blaadjes koriander.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g oesterzwammen
- 2 uien
- 125 g kerstomaten
- ½ komkommer
- ½ limoen
- 10 g koriander
- 4 tortilla's
- ½ potje lichte zure room
Uit jouw keuken
- 2 el arachideolie
- 1 kl suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 566 kcal
- Koolhydraten 60.16 g
- Suikers 19.63 g
- Vetten 26.59 g
- Verzadigde vetten 8.91 g
- Eiwitten 12.47 g
- Vezels 12.22 g
Allergenen Lactose, Gluten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.