Taco's met kip, salsa en cheddar

Taco's met kip, salsa en cheddar

Een ode aan de Mexicaanse keuken met onze favoriete taco's: heerlijke tortilla's gevuld met kruidige blokjes kip, een versgemaakte salsa en cheddarkaas. Het leukste is wanneer je alle ingrediënten samen op tafel zet, en iedereen zijn eigen taco's kan maken. Fiesta Mexicana!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
zure room
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Snij de tomaten en komkommer in blokjes. Snij de ui fijn. Hak de koriander fijn. Pers de aangegeven hoeveelheid limoen. Meng in een kom de blokjes tomaat, de blokjes komkommer, de koriander, het limoensap en de helft van de ui. Kruid met zout en cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt). Dit is de salsa.
  • Snij de kipfilets in fijne reepjes. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een antikleefpan zonder vetstof. Hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de olie in een antikleefpan en voeg de rest van de ui toe. Roerbak voor 2 minuten en voeg dan de kippenreepjes en de Mexicaanse kruidenmix toe. Roerbak voor 5 minuten, tot de kip mooi gebakken is. Kruid met peper en zout.
  • Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco's maken.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 ui
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 2 kipfilets
  • 4 tortilla's
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • ½ potje zure room
  • 40 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 733 kcal
  • Koolhydraten 53.82 g
  • Suikers 10.12 g
  • Vetten 32.19 g
  • Verzadigde vetten 15.74 g
  • Eiwitten 50.44 g
  • Vezels 5.79 g

Allergenen Lactose, Gluten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.