Taco's met kip, salsa en cheddar

Taco's met kip, salsa en cheddar

Een ode aan de Mexicaanse keuken met onze favoriete taco's: heerlijke tortilla's gevuld met kruidige blokjes kip, een versgemaakte salsa en cheddarkaas. Het leukste is als je alle ingrediënten samen op tafel zet, en iedereen zijn eigen taco's kan maken. Fiesta Mexicana!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
lichte zure room
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Snij de tomaten in blokjes. Snij de ui fijn. Snij de koriander fijn. Pers de limoen uit. Meng de blokjes tomaat, de helft van de ui, de koriander en het limoensap. Kruid met zout en cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt). Snij de kipfilets in fijne reepjes.
  • Verhit een antikleefpan en warm de tortilla's 1 voor 1 op in de pan. Hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de olie in de antikleefpan en voeg de rest van de ui toe. Roerbak voor 2 minuten en voeg dan de kippenreepjes en de Mexicaanse kruidenmix toe. Roerbak voor 5 minuten, tot de kip mooi doorbakken is. Kruid met peper en zout.
  • Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco's maken.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 2 kipfilets
  • 4 tortilla's
  • 1 kl Mexicaanse kruidenmix
  • ½ potje lichte zure room
  • 40 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 677 kcal
  • Koolhydraten 52.36 g
  • Suikers 9.79 g
  • Vetten 27.03 g
  • Verzadigde vetten 12.54 g
  • Eiwitten 49.94 g
  • Vezels 4.96 g

Allergenen Gluten, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.