Taco's met kip, salsa en cheddar
Een ode aan de Mexicaanse keuken met onze favoriete taco's: heerlijke tortilla's gevuld met kruidige blokjes kip, een versgemaakte salsa en cheddarkaas. Het leukste is wanneer je alle ingrediënten samen op tafel zet, en iedereen zijn eigen taco's kan maken. Fiesta Mexicana!
Ingrediënten
tomaat
komkommer
ui
koriander
limoen
kipfilet
tortilla
Mexicaanse kruidenmix
zure room
cheddarkaas
Bereidingswijze
- Snij de tomaten en komkommer in blokjes. Snij de ui fijn. Hak de koriander fijn. Pers de aangegeven hoeveelheid limoen. Meng in een kom de blokjes tomaat, de blokjes komkommer, de koriander, het limoensap en de helft van de ui. Kruid met zout en cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt). Dit is de salsa.
- Snij de kipfilets in fijne reepjes. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een antikleefpan zonder vetstof. Hou warm onder aluminiumfolie.
- Verhit de olie in een antikleefpan en voeg de rest van de ui toe. Roerbak voor 2 minuten en voeg dan de kippenreepjes en de Mexicaanse kruidenmix toe. Roerbak voor 5 minuten, tot de kip mooi gebakken is. Kruid met peper en zout.
- Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco's maken.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 tomaten
- ½ komkommer
- 1 ui
- 10 g koriander
- ½ limoen
- 2 kipfilets
- 4 tortilla's
- 2 kl Mexicaanse kruidenmix
- ½ potje zure room
- 40 g cheddarkaas
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- ½ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 733 kcal
- Koolhydraten 53.82 g
- Suikers 10.12 g
- Vetten 32.19 g
- Verzadigde vetten 15.74 g
- Eiwitten 50.44 g
- Vezels 5.79 g
Allergenen Lactose, Gluten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.