Taco's met gehakt en pico de gallo

Een echte Mexicaanse klassieker: taco's met kruidig gehakt en groentjes, een frisse pico de gallo erbij, dat is een salsa op basis van tomaat, ui en koriander en afgewerkt met cheddarkaas. En als je van pikant houdt: gebruik gerust wat meer cayennepeper. Mexicaans feestje in huis!
Ingrediënten

little gem

tomaat

ui

gele paprika

koriander

limoen

tortilla

gemengd gehakt

Mexicaanse kruidenmix

cheddarkaas
Bereidingswijze
- Maak de blaadjes los van de little gem en snij ze in fijne reepjes. Snij de tomaat in blokjes. Snij de helft van de uien heel fijn, snij de andere helft in halve ringen. Snij de gele paprika in blokjes. Pluk de blaadjes koriander en snij fijn. Pers het sap van de limoen.
- Meng de blokjes tomaat met de fijngesneden ui, het sap van de limoen, de koriander, cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en zout. Dit is de pico de gallo.
- Verhit een antikleefpan en warm de tortilla's 1 voor 1 op in de pan. Hou warm onder aluminiumfolie.
- Verhit de arachideolie in de pan en voeg de uiringen en de gele paprika toe. Roerbak voor 3 minuten en voeg het gehakt toe. Schep goed om en voeg na 2 minuten de Mexicaanse kruidenmix toe. Roerbak voor 5-7 minuten tot het gehakt doorbakken is. Kruid met peper en zout.
- Verdeel het gebakken gehakt en reepjes little gem over de tortilla's. Strooi er de cheddarkaas over en vouw dicht. Serveer de taco's met de pico de gallo.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 little gem
- 2 tomaten
- 2 uien
- ½ gele paprika
- 10 g koriander
- ½ limoen
- 4 tortilla's
- 300 g gemengd gehakt
- 2 kl Mexicaanse kruidenmix
- 40 g cheddarkaas
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- ½ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 787 kcal
- Koolhydraten 62.23 g
- Suikers 14.36 g
- Vetten 38.89 g
- Verzadigde vetten 16.24 g
- Eiwitten 41.08 g
- Vezels 8.31 g
Allergenen Gluten, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.