Taco's met gehakt en paprikasalsa

Taco's met gehakt en paprikasalsa

Tacofeestje vanavond! Je maakt alle ingrediënten in een wip afzonderlijk klaar, zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco's maken, plezant! We maken kruidig gehakt, zure room met komijn en een frisse paprikasalsa. Dat wordt heerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
zure room
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
tortilla

Bereidingswijze

  • Maak de blaadjes los van de little gem en snij ze in fijne reepjes. Snij de gele paprika in fijne blokjes. Snij de helft van de sjalotten heel fijn, snij de andere helft iets grover. Pluk de blaadjes koriander en hak fijn. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen.
  • Meng de blokjes paprika met de fijngesneden sjalot, het sap van de limoen, de koriander, cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en zout.
  • Meng de zure room met de komijn.
  • Verhit de arachideolie in een pan en voeg de grovere sjalot toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan het gehakt en de Mexicaanse kruidenmix toe. Roerbak voor 5-7 minuten tot het gehakt doorbakken is. Kruid met peper en zout.
  • Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in een pan zonder vetstof of de microgolfoven. Hou warm onder aluminiumfolie.
  • Serveer de warme tortilla's met het gebakken gehakt, de zure room, de little gem en de paprikasalsa.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 little gem
  • 1 gele paprika
  • 2 sjalotten
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • ½ potje zure room
  • 1 kl komijn
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 4 tortilla's

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 762 kcal
  • Koolhydraten 57.06 g
  • Suikers 7.44 g
  • Vetten 41.74 g
  • Verzadigde vetten 17.88 g
  • Eiwitten 35.57 g
  • Vezels 5.75 g

Allergenen Lactose, Gluten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.