Taco's met gehakt en paprikasalsa
Tacofeestje vanavond! Je maakt alle ingrediënten in een wip afzonderlijk klaar, zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco's maken, plezant! We maken kruidig gehakt, zure room met komijn en een frisse paprikasalsa. Dat wordt heerlijk!
Ingrediënten
little gem
gele paprika
sjalot
koriander
limoen
zure room
komijn
gemengd gehakt
Mexicaanse kruidenmix
tortilla
Bereidingswijze
- Maak de blaadjes los van de little gem en snij ze in fijne reepjes. Snij de gele paprika in fijne blokjes. Snij de helft van de sjalotten heel fijn, snij de andere helft iets grover. Pluk de blaadjes koriander en hak fijn. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen.
- Meng de blokjes paprika met de fijngesneden sjalot, het sap van de limoen, de koriander, cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en zout. Dit is de paprikasalsa.
- Meng de zure room met de komijn.
- Verhit de arachideolie in een pan en voeg de grovere gesneden sjalot toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan het gehakt en de Mexicaanse kruidenmix toe. Roerbak voor 5-7 minuten tot het gehakt mooi gebakken is. Kruid met peper en zout.
- Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in een pan zonder vetstof of de microgolfoven. Hou warm onder aluminiumfolie.
- Serveer de warme tortilla's met het gehakt, de zure room, de little gem en de paprikasalsa.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 little gem
- 1 gele paprika
- 2 sjalotten
- 10 g koriander
- ½ limoen
- ½ potje zure room
- 1 kl komijn
- 300 g gemengd gehakt
- 2 kl Mexicaanse kruidenmix
- 4 tortilla's
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- ½ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 762 kcal
- Koolhydraten 57.06 g
- Suikers 7.44 g
- Vetten 41.74 g
- Verzadigde vetten 17.88 g
- Eiwitten 35.57 g
- Vezels 5.75 g
Allergenen Lactose, Gluten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.