Taco met zoete aardappel en fetasaus

Taco met zoete aardappel en fetasaus

Ooit al een geroosterde zoete aardappel in een taco geproefd? Dit is je kans! Het is echt verrassend lekker, zeker in combinatie met de originele fetasaus en de frisse kerstomatensalsa. Mexicaans én vegetarisch op zijn best!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
tortilla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de blokjes zoete aardappel. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Verkruimel de feta en doe in een keukenrobot met per persoon 2 eetlepels water. Mix tot een saus. Voeg desgewenst een mespuntje cayennepeper toe.
  • Snij de sjalot fijn en de kerstomaten in kwartjes. Pers het sap van de limoen. Meng alles samen en kruid met zout en (cayenne)peper. Snij de little gem in fijne reepjes.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof en warm de tortilla's één voor één op. Hou warm onder aluminiumfolie.
  • Serveer de tortilla's met blokjes zoete aardappel, little gem, de kerstomatensalsa en werk af met de fetasaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 100 g feta
  • 1 sjalot
  • 125 g kers­tomaten
  • ½ limoen
  • 2 little gems
  • 4 tortilla's

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 634 kcal
  • Koolhydraten 78.81 g
  • Suikers 7.96 g
  • Vetten 25 g
  • Verzadigde vetten 11.85 g
  • Eiwitten 17.62 g
  • Vezels 6.29 g

Allergenen Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.