Taco bowls met gehakt en rijst

Taco bowls met gehakt en rijst

Een originele variatie op de klassieke Mexicaanse taco: we vervangen de tortilla's door rijst en serveren alles samen in een kommetje. Heerlijk comfort food dat je met enkel een lepel kan verorberen. Genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Maak de blaadjes los van de little gem en snij ze in fijne reepjes. Snij de tomaten in blokjes. Snij de helft van de ui heel fijn, snij de andere helft in halve ringen. Snij de rode paprika in blokjes. Pluk de blaadjes koriander en snij de helft fijn. Pers het sap van de limoen.
  • Meng de blokjes tomaat met de fijngesneden ui, het sap van de limoen, de fijngesneden koriander, cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en zout. Dit is de pico de gallo.
  • Verhit de arachideolie in de pan en voeg de uiringen en de rode paprika toe. Roerbak voor 3 minuten en voeg het gehakt toe. Schep goed om en voeg na 2 minuten de Mexicaanse kruidenmix toe. Roerbak voor 5-7 minuten tot het gehakt doorbakken is. Kruid met peper en zout.
  • Doe de rijst in kommen en verdeel er het gebakken gehakt, de fijngesneden little gem en de pico de gallo over. Werk af met de cheddarkaas en de korianderblaadjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 little gem
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • ½ rode paprika
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 40 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 775 kcal
  • Koolhydraten 76.84 g
  • Suikers 8.64 g
  • Vetten 33.68 g
  • Verzadigde vetten 13.12 g
  • Eiwitten 39.09 g
  • Vezels 7.54 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.