Tabouleh van fregola sarda met falafel en yoghurt-muntdressing

Tabouleh van fregola sarda met falafel en yoghurt-muntdressing

Een lekker vegetarisch gerechtje uit het Midden-Oosten! We maken tabouleh van fregola sarda (Sardijnse pastabolletjes) met daarbij falafels en een frisse yoghurt-muntdressing. Heel gemakkelijk en snel om te maken, en toch een verrassend smaakbommetje! Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
fregola sarda
Ingredientfoto
falafel
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt
Ingredientfoto
komijn

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de fregola sarda toe en laat 8 minuten koken. Giet af en spoel met heet water.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de falafels op. Zet 10 minuten in de oven.
  • Snij de tomaten en komkommer in blokjes. Hak de bladpeterselie fijn. Snij de sjalot fijn.
  • Pluk de helft van de blaadjes munt en hak fijn. Meng de yoghurt met de fijngehakte munt, de komijn en de extra vierge olijfolie. Kruid bij met peper en zout. Dit is de dressing.
  • Meng de fregola sarda met de sjalot, tomaat, komkommer, bladpeterselie, peper en zout.
  • Serveer de tabouleh met de falafels en de yoghurt-muntdressing. Werk af met de rest van de muntblaadjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 130 g fregola sarda
  • 12 falafels
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 sjalot
  • 10 g munt
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 1 kl komijn

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 538 kcal
  • Koolhydraten 80.3 g
  • Suikers 16.68 g
  • Vetten 13.78 g
  • Verzadigde vetten 3.02 g
  • Eiwitten 19.43 g
  • Vezels 6.83 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.