Tabouleh met grillkaas

Verrassend, vegetarisch en heerlijk Midden-Oosters, alles samen in 1 snel en gemakkelijk gerecht! Ontdek deze frisse tabouleh met grillkaas en courgette bij. Klaar in 20 minuten en een feest voor het oog en de smaakpapillen!
Ingrediënten

groentebouillonblokje

couscous

sjalot

bladpeterselie

tomaat

citroen

courgette

grillkaas

komijn
Bereidingswijze
- Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
- Snij de sjalot fijn. Snij de bladpeterselie fijn. Snij de tomaat in blokjes. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit.
- Snij de courgette in plakken en de grillkaas in blokjes. Bestrijk ze met olijfolie.
- Verhit een grillpan en bak de grillkaas rondom aan tot ze kleuren. Grill ook de courgetteplakjes. Kruid met peper en zout.
- Voeg de fijngesneden bladpeterselie, de sjalot en de tomatenblokjes bij de couscous. Meng goed door elkaar en kruid met peper en zout. Meng de komijn, de citroenrasp en -sap met de extra vierge olijfolie en meng ook door de tabouleh.
- Serveer de tabouleh met de grillkaas en courgette erbovenop.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ groentebouillonblokje
- 130 g couscous
- 1 sjalot
- 10 g bladpeterselie
- 1 tomaat
- ½ citroen
- ½ courgette
- 200 g grillkaas
- 1 kl komijn
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 2 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 884 kcal
- Koolhydraten 58.49 g
- Suikers 6.53 g
- Vetten 56.25 g
- Verzadigde vetten 20.37 g
- Eiwitten 33.46 g
- Vezels 5.68 g
Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.