Tabouleh met geroosterde groenten en feta

Tabouleh is een couscoussalade uit de Libanese keuken. Een heerlijk kruidige en frisse salade bomvol smaken! Heerlijk met de geroosterde groenten, feta en verrassende citroen-honingdressing erbij. De crunchy pistachenootjes maken dit Midden-Oosters toppertje helemaal af!
Ingrediënten

courgette

rode ui

rode paprika

groentebouillonblokje

couscous

munt

pistachenoot

honing

feta
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette in plakjes. Snij de rode ui in plakken. Snij de rode paprika in stukken. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in de oven, draai de groenten om en zet opnieuw 10 minuten in de oven.
- Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
- Snij de munt fijn en hak de pistachenoten grof. Meng door de couscous, samen met de honing, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en peper en zout.
- Serveer de tabouleh met de geroosterde groenten. Breek de feta in grove stukken en serveer erbovenop.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- ½ groentebouillonblokje
- 130 g couscous
- 10 g munt
- 30 g pistachenoten
- 1 stick honing
- 100 g feta
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 kl wittewijnazijn
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 785 kcal
- Koolhydraten 74.56 g
- Suikers 24.76 g
- Vetten 42.32 g
- Verzadigde vetten 11.97 g
- Eiwitten 22.8 g
- Vezels 9.59 g
Allergenen Selderij, Gluten, Noten, Lactose, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.