Tabouleh met baba ganoush en feta

Tabouleh met baba ganoush en feta

Dat ze in het Midden-Oosten smaakvolle vegetarische gerechten hebben! Vandaag maken we een heerlijke tabouleh met couscous, tomatenblokjes, verse kruiden, crunchy pijnboompitten met daarbij een heerlijke zelfgemaakte baba ganoush. Dat is een zalig sausje op basis van gepofte aubergine, zo lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
komijn

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Prik gaatjes in de aubergine(s) met een vork en snij overlangs in twee. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de aubergines met de snijkant naar beneden en de ongepelde knoflook op. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Snij de munt en bladpeterselie fijn. Snij de tomaten in 4 kwartjes, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in fijne blokjes. Verkruimel de feta. Schep de kruiden en tomatenblokjes door de couscous.
  • Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof, tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  • Haal voorzichtig de schil van de gepofte aubergines. Duw de knoflook uit het velletje. Doe het vruchtvlees van de aubergines, samen met de zachte knoflook, de komijn, de extra vierge olijfolie, peper en zout in een kom en mix met een staafmixer tot een egale puree.
  • Serveer de tabouleh met de baba ganoush en werk af met de verkruimelde feta en de pijnboompitten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 10 g munt
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 tomaten
  • 100 g feta
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 kl komijn

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 697 kcal
  • Koolhydraten 67.74 g
  • Suikers 10.47 g
  • Vetten 35.24 g
  • Verzadigde vetten 10.82 g
  • Eiwitten 23.57 g
  • Vezels 8.93 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.