Supersnelle tagliatelle met kerstomaten, rucola en parmezaan

Minimum werk, maximale smaak, dát is deze supersnelle tagliatelle met een saus op basis van kerstomaten en een pittig tintje. Daarbij komt rucola en parmezaanse kaas. Klaar in 15 minuten, knallen maar!
Ingrediënten

tagliatelle

knoflook

kerstomaat

tomatenpuree

Italiaanse kruiden

chilivlokken

rucola

parmezaan
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een pan klaar.
- Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de tagliatelle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
- Pers de knoflook. Halveer de kerstomaatjes. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Laat 2 minuten stoven op een matig vuur. Voeg dan de kerstomaten, Italiaanse kruiden, chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en knoflook toe. Laat 6 minuten stoven.
- Voeg de suiker, de balsamico en per persoon 3 eetlepels van het kookvocht van de pasta toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en laat nog kort indikken tot een saus. Roer er de tagliatelle door.
- Serveer de tagliatelle met de saus en werk af met rucola. Bedruppel met de extra vierge olijfolie en bestrooi met de parmezaan.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g tagliatelle
- 2 teentjes knoflook
- 250 g kerstomaten
- ½ blikje tomatenpuree
- 1 kl Italiaanse kruiden
- 1 kl chilivlokken
- 50 g rucola
- 30 g parmezaan
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 el balsamico
- 1 kl suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 639 kcal
- Koolhydraten 81.8 g
- Suikers 12.67 g
- Vetten 23.15 g
- Verzadigde vetten 5.69 g
- Eiwitten 22.6 g
- Vezels 6.16 g
Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.