Stoofpotje van vis met venkel

Stoofpotje van vis met venkel

Vis en venkel, dat zijn beste vriendjes! We maken een heerlijk Scandinavisch geïnspireerd stoofpotje met blokjes vis en gestoofde venkel erbij. Werk af met plukjes dille en je hebt een zalige koolhydraatarme maaltijd.

Ingrediënten

Ingredientfoto
venkel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Snij de venkel in fijne blokjes. Snij de ui fijn. Hak de dille grof.
  • Smelt de boter in een grote antikleefpan en stoof de ui en venkel aan op een matig vuur gedurende 10 minuten.
  • Dep de vis droog en snij in gelijke blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los hierin de visbouillon op. Voeg de blokjes vis toe. Laat op een zacht vuur 5 minuten pocheren.
  • Giet de bouillon met de visblokjes door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Hou de visblokjes even apart. Laat de bouillon lichtjes inkoken. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de bouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de room door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de vis en de gestoofde venkel bij de saus en warm nog even door.
  • Serveer het stoofpotje van vis en werk af met de grofgehakte dille.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 venkels
  • 1 ui
  • 10 g dille
  • 300 g vismengeling
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 449 kcal
  • Koolhydraten 30.04 g
  • Suikers 7.36 g
  • Vetten 21.27 g
  • Verzadigde vetten 12.91 g
  • Eiwitten 31.96 g
  • Vezels 7.14 g

Allergenen Vis, Weekdieren, Gluten, Lactose, Mosterd, Soja, Schaaldieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.