Stoofpotje van skrei, prei en dille
Een snel, gemakkelijk en overheerlijk stoofpotje van lekkere skrei met prei en dille erbij. De aardappelen gaan ook mee in het stoofpotje, dus het is ook nog eens een echt éénpansgerecht. Dit smaakt heerlijk luxueus en zet je op tafel in een half uurtje. Genieten maar!
Ingrediënten
vastkokende aardappel
ui
prei
dille
skreifilet
visbouillonblokje
lichte room
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Snij de ui fijn. Was en snij de prei in ringen. Snij de dille fijn. Snij de skreifilets in blokjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op.
- Smelt de boter in een stoofpot en stoof de ui en prei aan. Voeg de visbouillon en aardappelblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen onder deksel.
- Voeg de blokjes skrei en de lichte room toe en roer om. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten pruttelen, roer er de dille door en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g vastkokende aardappelen
- 1 ui
- 2 preien
- 10 g dille
- 2 skreifilets
- ½ visbouillonblokje
- 1 brikje lichte room
Uit jouw keuken
- 1 el boter
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 597 kcal
- Koolhydraten 56.34 g
- Suikers 17.52 g
- Vetten 22.42 g
- Verzadigde vetten 12.89 g
- Eiwitten 35.98 g
- Vezels 15.76 g
Allergenen Vis, Schaaldieren, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.