Stoofpotje van skrei, prei en dille

Stoofpotje van skrei, prei en dille

Een snel, gemakkelijk en overheerlijk stoofpotje van lekkere skrei met prei en dille erbij. De aardappelen gaan ook mee in het stoofpotje, dus het is ook nog eens een echt éénpansgerecht. Dit smaakt heerlijk luxueus en zet je op tafel in een half uurtje. Genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
skreifilet
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Snij de ui fijn. Was en snij de prei in ringen. Snij de dille fijn. Snij de skreifilets in blokjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op.
  • Smelt de boter in een stoofpot en stoof de ui en prei aan. Voeg de visbouillon en aardappelblokjes toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen onder deksel.
  • Voeg de blokjes skrei en de lichte room toe en roer om. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten pruttelen, roer er de dille door en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 2 preien
  • 10 g dille
  • 2 skreifilets
  • ½ visbouillonblokje
  • 100 ml lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 548 kcal
  • Koolhydraten 53 g
  • Suikers 15.2 g
  • Vetten 19.65 g
  • Verzadigde vetten 11.35 g
  • Eiwitten 34.06 g
  • Vezels 13.75 g

Allergenen Vis, Schaaldieren, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.