Stoofpotje van kip en zoete aardappel

Stoofpotje van kip en zoete aardappel

Een gemakkelijk, licht en vooral smaakvol stoofpotje? Dan ben je aan het goede adres! Dit originele gerecht met blokjes kip, zoete aardappel en ui in een verrassende saus van sinaasappel, curry en tomaat zal jou en je tafelgasten met plezier doen smullen. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sinaasappel
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
rozijn

Bereidingswijze

  • Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Snij de ui in ringen en pers de knoflook. Pers de sinaasappel uit. Snij de kip in blokjes. Los de kippenbouillon op in per persoon 200 milliliter heet water.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot en bak de blokjes kip 5 minuten goudbruin. Kruid met peper en zout. Schep uit de pot en voeg de rest van de olijfolie toe en stoof de ui en knoflook aan. Voeg de curry en de tomatenpuree toe en laat kort bakken.
  • Voeg het sinaasappelsap, de kippenbouillon en de blokjes zoete aardappel toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  • Voeg de blokjes kip en de rozijnen toe en laat nog 10 minuten garen. Kruid met peper en zout.
  • Serveer met fijngesneden peterselie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • ½ sinaasappel
  • 2 kipfilets
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 kl curry­poeder
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 10 g blad­peterselie
  • 30 g rozijnen

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 587 kcal
  • Koolhydraten 62.19 g
  • Suikers 30.7 g
  • Vetten 17.25 g
  • Verzadigde vetten 2.67 g
  • Eiwitten 40.5 g
  • Vezels 11.12 g

Allergenen Selderij, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.