Stoofpotje van kip en zoete aardappel
Een gemakkelijk, licht en vooral smaakvol stoofpotje? Dan ben je aan het goede adres! Dit originele gerecht met blokjes kip, zoete aardappel en ui in een verrassende saus van sinaasappel, curry en tomaat zal jou en je tafelgasten met plezier doen smullen. Smakelijk!
Ingrediënten
zoete aardappel
ui
knoflook
sinaasappel
kipfilet
kippenbouillonblokje
currypoeder
tomatenpuree
bladpeterselie
rozijn
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Snij de ui in ringen en pers de knoflook. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid sinaasappel. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes. Los de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon op in per persoon 200 milliliter heet water.
- Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot en bak de kippenblokjes 5 minuten goudbruin. Kruid met peper en zout. Schep uit de pot en voeg de rest van de olijfolie toe en stoof de ui en knoflook aan. Voeg het currypoeder en de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe en laat kort bakken.
- Voeg het sinaasappelsap, de kippenbouillon en de blokjes zoete aardappel toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.
- Voeg de kippenblokjes en de rozijnen toe en laat nog 10 minuten garen. Kruid met peper en zout.
- Serveer het stoofpotje met fijngehakte peterselie erover gestrooid.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 zoete aardappelen
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- ½ sinaasappel
- 2 kipfilets
- ½ kippenbouillonblokje
- 1 kl currypoeder
- ½ blikje tomatenpuree
- 10 g bladpeterselie
- 30 g rozijnen
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 467 kcal
- Koolhydraten 36.63 g
- Suikers 24.95 g
- Vetten 17.06 g
- Verzadigde vetten 2.63 g
- Eiwitten 38.59 g
- Vezels 7.37 g
Allergenen Selderij, Mosterd, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.