Stoofpotje van kalkoen

Stoofpotje van kalkoen

Stoofpotjes zijn de perfecte manier om lekker veel groentjes en dus ook veel vitamines binnen te krijgen. Ideaal op koude dagen! Zet daarom dit lekkere stoofpotje met kalkoen, wortel, champignons, tomaat en rijst zeker ook op jouw weekmenu. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
kalkoenfilet
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
jasmijnrijst

Bereidingswijze

  • Schil de wortelen en snij in plakjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de rode ui fijn. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de kalkoenfilet in blokjes. Los de kippenbouillon op in per persoon 150 milliliter heet water.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kalkoenblokjes rondom goudbruin en schep uit de pan.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui samen met de knoflook. Voeg na 2 minuten de wortelen en champignons toe.
  • Schep de kalkoenblokjes bij de groenten en schenk er de bouillon bij. Voeg de tomatenpuree, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de tijm toe. Kruid bij met zout.
  • Laat afgedekt 20 minuten sudderen op een laag vuurtje.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verdeel het stoofpotje en de rijst over de borden en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 wortelen
  • 250 g champignons
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 300 g kalkoenfilet
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 150 g jasmijnrijst

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 680 kcal
  • Koolhydraten 77.04 g
  • Suikers 14.83 g
  • Vetten 18.39 g
  • Verzadigde vetten 2.93 g
  • Eiwitten 45.77 g
  • Vezels 12.26 g

Allergenen Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.