Stoofpotje met tomaat, bonen en kaastoast

Stoofpotje met tomaat, bonen en kaastoast

Dit heerlijke gerecht is een mix tussen een chili sin carne en een Franse uiensoep. Lekker vullend door de bonen, verwarmend door de kruiden en de krokante toast met kaas maakt er echt een topgerecht van.

Ingrediënten

Ingredientfoto
ciabatta
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
rode bonen
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
laurierblad
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
cheddar­kaas
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bevochtig de ciabatta met wat water en zet 10 minuten op een rooster in de oven.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de paprika in blokjes. Spoel de rode bonen en laat uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een stoofpot. Stoof de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprikablokjes toe en laat 5 minuten mee stoven.
  • Voeg de tomatenblokjes en per persoon 100 milliliter water toe. Voeg de laurier, rozemarijn en chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe aan de stoofpot en laat 10 minuten pruttelen. Voeg dan de rode bonen toe en laat opnieuw 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Snij de ciabatta overlangs in twee en dan in stukken. Verdeel er de cheddar over. Grill ze 2-3 minuten in de oven. Hak de peterselie fijn.
  • Vis de laurier en rozemarijn uit de stoofpot. Schep het stoofpotje in kommen en leg daarop de kaastoasts. Druppel er wat extra vierge olijfolie over en werk af met de fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ciabatta
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode bonen
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 laurierblad
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 kl chilivlokken
  • 80 g cheddar­kaas
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 902 kcal
  • Koolhydraten 108.8 g
  • Suikers 17.24 g
  • Vetten 31.71 g
  • Verzadigde vetten 11.74 g
  • Eiwitten 37.96 g
  • Vezels 14.7 g

Allergenen Gluten, Sesam, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.