Stoofpot van wortel en pompoen met quinoa

Stoofpot van wortel en pompoen met quinoa

Wat smaakt er beter op een koude, herfstige dag, dan een lekker stoofpotje. En dit zal je misschien verrassen, een stoofpotje hoeft niet altijd met vlees te zijn! Probeer deze heerlijke veggie versie maar eens met de herfstige groente bij uitstek, pompoen en worteltjes. Met de voedzame quinoa erbij heb je een 100% gezonde en 100% heerlijke maaltijd voor je!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
quinoa

Bereidingswijze

  • Schil en snij de pompoen in blokjes. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Pers het sap van de citroen uit.
  • Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg de ui toe. Stoof glazig en voeg dan de knoflook, het paprikapoeder, de komijn, de geraspte gember en de cayennepeper toe (voeg minder toe als je niet van pittig houdt).
  • Voeg per persoon 50 milliliter warm water toe, samen met de tomatenblokjes en het citroensap. Breng aan de kook en voeg er dan de pompoen en wortelen aan toe. Kruid eventueel bij met zout. Laat 20 minuten afgedekt garen op een laag vuur. Snij ondertussen de lente-ui in ringetjes.
  • Breng de quinoa en per persoon 130 milliliter gezouten water aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Roer los met een vork.
  • Controleer of de pompoen gaar is. Verdeel de quinoa over de borden en schep er de saus over. Werk af met lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 3 wortelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • ½ citroen
  • 2 kl paprika­poeder
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 2 lente-uitjes
  • 130 g quinoa

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 kl cayenne­peper
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 574 kcal
  • Koolhydraten 83.23 g
  • Suikers 21.17 g
  • Vetten 14.92 g
  • Verzadigde vetten 2.18 g
  • Eiwitten 19.49 g
  • Vezels 15.16 g

Allergenen . Kan sporen bevatten van andere allergenen.