'Sticky' varkensreepjes met broccoli en rijst

'Sticky' varkensreepjes met broccoli en rijst

Zin in een snelle, heerlijke Aziatische maaltijd? We hebben een zalige suggestie voor jou! Deze 'sticky' varkensreepjes met broccoli zijn heel gemakkelijk om te maken en smaken heerlijk zoet-zout af. Wokken was nog nooit zo gemakkelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
vissaus

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de broccoli in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de broccoliroosjes toe. Kook 5 minuten en giet af.
  • Snij de ui in halve ringen. Snij de lente-ui in ringen. Snij de varkenslapjes in reepjes. Pers het sap van de limoen en meng met de sojasaus, bruine suiker, vissaus, maïszetmeel en per persoon 2 eetlepels water.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een wok. Kruid de varkensreepjes met peper en voeg toe aan de wok. Roerbak 3 minuten en schep uit de wok. Bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de ui toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de saus toe. Breng aan de kook en laat pruttelen, tot de saus begint in te dikken. Meng er dan de varkensreepjes en de broccoliroosjes door en laat nog kort doorwarmen. Proef en kruid met peper en/of zout.
  • Serveer de rijst met de varkensreepjes, broccoli en saus. Werk af met lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 2 lente-uitjes
  • 2 varkenslapjes
  • ½ limoen
  • 4 el sojasaus
  • 2 el vissaus

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 2 el bruine suiker
  • ½ el maïszetmeel
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 796 kcal
  • Koolhydraten 95.43 g
  • Suikers 32.21 g
  • Vetten 21.15 g
  • Verzadigde vetten 4.28 g
  • Eiwitten 50.35 g
  • Vezels 11.83 g

Allergenen Gluten, Soja, Vis, Pinda, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.