Sticky runderreepjes met broccolirijst

Sticky runderreepjes met broccolirijst

Dit is de low carb keuken ten voete uit: stevige, robuuste smaken en toch lekker licht. We maken runderreepjes in een heerlijke sticky saus met daarbij originele broccolirijst. Heerlijke Aziatische smaken waar je blij van wordt!

Ingrediënten

Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
Chinees vijfkruidenpoeder
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Breng per persoon 40 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon in op. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Doe de sojasaus in een kommetje, samen met de bruine suiker, de runderbouillon, het Chinees vijfkruidenpoeder en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt).
  • Verhit 1/3de van de arachideolie in een steelpannetje en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak enkele minuten en voeg dan de saus toe. Breng aan de kook en laat de saus pruttelen, totdat ze begint in te dikken. Haal van het vuur.
  • Snij de broccoli in roosjes. 'Schil' het buitenste laagje van de steel van de broccoli en snij in blokjes. Hak de broccoli met een groot mes, tot je kleine korreltjes hebt. Je kan dit ook in een keukenrobot, met de pulse-knop, doen, zodat het zeker geen moes wordt.
  • Verhit 1/3de van de arachideolie in een grote antikleefpan en voeg de broccolirijst en per persoon 3 eetlepels water toe. Kruid met peper en zout. Laat 4-5 minuten garen op een matig vuur, roer regelmatig om.
  • Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en snij in reepjes. Kruid ze met peper en zout. Verhit de rest van de arachideolie in een pan en bak de runderreepjes 2 minuten. Voeg de saus toe, roer goed om, zodat de saus mooi rond het vlees kleeft. Roer er de sesamzaadjes door.
  • Serveer de sticky runderreepjes met de broccolirijst.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ runder­bouillonblokje
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 broccoli
  • 2 rundersteaks
  • 1 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • 1 el bruine suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 600 kcal
  • Koolhydraten 22.88 g
  • Suikers 17.56 g
  • Vetten 32.88 g
  • Verzadigde vetten 5.37 g
  • Eiwitten 49.91 g
  • Vezels 10.09 g

Allergenen Gluten, Soja, Sesam, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.