'Sticky' pulled chicken met wokgroenten en rijst

'Sticky' pulled chicken met wokgroenten en rijst

We hebben een heerlijk Oosters geïnspireerd gerecht voor jou in petto: pulled chicken met een zalige 'kleverige' saus, gewokte groentjes en rijst. Heel gemakkelijk om klaar te maken en o zo smaakvol! Een wokgerecht waarmee je het hele gezin kan bekoren!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
wokmix
Ingredientfoto
Chinees vijfkruidenpoeder
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
honing

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork
  • Breng een pot water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Snij de kip in de lengte in repen en voeg toe aan het kokende water. Laat 6 minuten pocheren. Schep dan uit het kookvocht en laat even afkoelen
  • Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de wokgroenten en per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 4 minuten en kruid met peper en zout.
  • Verhit de rest van de arachideolie in een pan en voeg de gember en knoflook toe. Laat 2 minuten bakken. Trek ondertussen de stukken kip uit elkaar met een vork. Voeg toe aan de pan, samen met het Chinees 5-kruidenpoeder. Roer goed om, en voeg dan de sojasaus en honing toe. Laat kort doorwarmen en kruid bij met peper.
  • Serveer de rijst met de wokgroenten en de pulled chicken. Werk af met de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 zakje wokmix
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el sojasaus
  • 2 sticks honing

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 765 kcal
  • Koolhydraten 81 g
  • Suikers 10.42 g
  • Vetten 22.11 g
  • Verzadigde vetten 4.47 g
  • Eiwitten 55.97 g
  • Vezels 8.38 g

Allergenen Gluten, Soja, Selderij, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.