'Sticky' kip met komkommersalade en zoete aardappelfrietjes

'Sticky' kip met komkommersalade en zoete aardappelfrietjes

Zin in een origineel en licht gerecht met het beste wat de wereldkeuken te bieden heeft? We maken een ware wereldreis op het bord met zoete aardappelfrietjes uit Mexico, een Scandinavisch geïnspireerde komkommersalade en Aziatische 'sticky' gegrilde kip. Verrassende smaken die wonderwel heel goed bij elkaar passen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
sesamolie
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de plantaardige olie. Kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de komkommer in hele fijne plakjes. Snij de rode ui in zo fijn mogelijke plakjes. Leg een handdoek (of stevig keukenpapier) in een zeef en doe hierin de komkommer en ui en overstrooi dan royaal met zout. Zet even opzij.
  • Meng de sojasaus met de honing, de sesamolie en een snuf peper en zout. Snij elke kipfilet in 3 lange repen en leg ze in de marinade. Zet koel weg.
  • Snij de dille fijn. Knijp de komkommer en rode ui uit, spoel goed met water en laat opnieuw uitlekken. Meng in een kom de wittewijnazijn en de suiker en voeg de komkommer, de ui, de aangegeven hoeveelheid yoghurt en de dille toe. Kruid met peper en meng.
  • Schep de kip uit de marinade. Verhit een grillpan of een antikleefpan en bak de kipfiletreepjes mooi goudbruin aan elke kant.
  • Serveer de gegrilde 'sticky' kip met de komkommersalade en de zoete aardappelfrieten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 komkommer
  • ½ rode ui
  • 1 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 1 el sesamolie
  • 2 kipfilets
  • 10 g dille
  • ½ potje magere yoghurt

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 kl suiker
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 479 kcal
  • Koolhydraten 25.56 g
  • Suikers 15.58 g
  • Vetten 24.38 g
  • Verzadigde vetten 3.95 g
  • Eiwitten 38.34 g
  • Vezels 3.77 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sesam, Noten, Pinda, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.