Steak tartaar met ovenfrietjes

Steak tartaar met ovenfrietjes

Een gerecht voor echte Belgen! Steak tartaar met frietjes. Een goede steak tartaar maken is een kunst, omdat je het vlees echt heel fijn moet versnijden en juist op smaak brengen. Met ons beproefde recept moet het zeker lukken! Veel succes en laat het smaken.

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
augurk
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
mayonaise
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in plakjes en dan in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de frietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de sjalot zo fijn mogelijk. Hak de peterselie fijn. Snij de augurkjes heel fijn. Scheid het (de) ei(eren), we hebben enkel de eidooier nodig in dit gerecht. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Hak de kappertjes grof.
  • Snij de rundersteaks heel fijn met een scherp mes. Begin met fijne reepjes en snij dan in hele fijne stukjes. Hak tenslotte fijn. Doe het vlees in een mengkom, samen met de fijngesneden sjalot, de augurkjes, de kappertjes, de fijngehakte peterselie, de extra vierge olijfolie, de eidooier(s) en een flinke snuf peper en zout. Meng goed door elkaar tot je een stevige, klevende massa hebt. Proef en kruid bij met peper en zout. Je kan eventueel nog een klein beetje mayonaise toevoegen.
  • Verdeel de steak tartaar over de borden. Je kan de steak tartaar ook verdelen in 2 serveerringen, als je die hebt. Leg er de gemengde sla, de kerstomaatjes en de ovenfrietjes bij. Serveer de mayonaise erbij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • 5 g krul­peterselie
  • 4 augurken
  • 1 ei
  • 125 g kers­tomaten
  • 2 el kappertjes
  • 2 rundersteaks
  • 3 el mayonaise
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 kl olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 748 kcal
  • Koolhydraten 40.17 g
  • Suikers 2.53 g
  • Vetten 44.27 g
  • Verzadigde vetten 6.95 g
  • Eiwitten 45.63 g
  • Vezels 7.87 g

Allergenen Ei, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.