Steak Stroganoff met rijst

Troostkost uit het Noorden! We maken steak met een heerlijke Stroganoff-saus, op basis van paprika, champignons en room. Smaakt heerlijk bij rijst, geniet ervan!
Ingrediënten

ui

knoflook

champignon

rode paprika

tijm

runderbouillonblokje

jasmijnrijst

rundersteak

gerookt paprikapoeder

lichte room
Bereidingswijze
- Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Snij de rode paprika in reepjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon in op.
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de helft van de arachideolie in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan elke kant. Schep het vlees uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de arachideolie in de pan van de steak en voeg de ui, knoflook, champignons, de rode paprika, de helft van de tijm en de helft van het gerookt paprikapoeder toe. Kruid met peper en zout. Proef en voeg eventueel nog gerookt paprikapoeder toe naar eigen smaak. Roerbak 5 minuten. Snij de steaks in plakjes.
- Voeg de runderbouillon toe en laat volledig inkoken. Voeg nu de plakjes steak toe. Schep goed om en roer er dan de room en de rest van de tijm door.
- Serveer de steak Stroganoff met de rijst.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 125 g champignons
- 1 rode paprika
- 2 takjes tijm
- ½ runderbouillonblokje
- 150 g jasmijnrijst
- 2 rundersteaks
- 1 kl gerookt paprikapoeder
- 1 brikje lichte room
Uit jouw keuken
- 2 el arachideolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 796 kcal
- Koolhydraten 73.66 g
- Suikers 12.26 g
- Vetten 33.66 g
- Verzadigde vetten 11.53 g
- Eiwitten 46.89 g
- Vezels 7.16 g
Allergenen Gluten, Soja, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.