Steak Stroganoff met rijst

Steak Stroganoff met rijst

Troostkost uit het Noorden! Dit smaakt dus het beste als het lekker koud is. We maken steak met een heerlijke Stroganoff-saus, op basis van paprika, champignons en room. Smaakt heerlijk bij rijst, geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
gerookt paprikapoeder
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Kruid de rundersteaks met peper en zout. Verhit de helft van de arachideolie in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan elke kant.
  • Schep het vlees uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Snij ondertussen de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Snij de champignons in kwartjes. Snij de rode paprika in reepjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de runderbouillon in op.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de pan van de steak en voeg de ui, knoflook, champignons, de rode paprika, de helft van de tijm en het gerookt paprikapoeder toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 5 minuten. Snij de steaks in plakjes.
  • Voeg de runderbouillon toe en laat volledig inkoken. Voeg nu de plakjes steak toe. Schep goed om en roer er dan de room en de rest van de tijm door.
  • Serveer de steak Stroganoff met de rijst.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rundersteaks
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 takjes tijm
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 796 kcal
  • Koolhydraten 73.66 g
  • Suikers 12.26 g
  • Vetten 33.66 g
  • Verzadigde vetten 11.53 g
  • Eiwitten 46.89 g
  • Vezels 7.16 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.