Steak stroganoff met bloemkoolrijst

Wist je dat je een heerlijke vervanger voor rijst kan maken met fijngemalen bloemkool? Dezelfde textuurervaring als rijst, maar je hebt weer wat extra groenten binnen. Daarbij maken we steak in zalige stroganoffsaus. Genieten zonder schuldgevoel, zalig!
Ingrediënten

ui

knoflook

champignon

rode paprika

bladpeterselie

rundersteak

paprikapoeder

bloemkoolrijst

tomatenpuree

lichte room
Bereidingswijze
- Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Snij de champignons in plakjes. Snij de rode paprika in reepjes. Snij de bladpeterselie fijn.
- Kruid de rundersteaks met peper en zout. Verhit 1/3de van de arachideolie in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan elke kant.
- Schep het vlees uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
- Verhit de 1/3de van de arachideolie in de pan van de steak en voeg de ui, knoflook, champignons, de rode paprika en het paprikapoeder toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 5 minuten.
- Voeg de tomatenpuree en per persoon 2 eetlepel water toe. Roer goed om en laat 1 minuut garen. Voeg dan de lichte room toe. Laat doorwarmen en kruid met peper en zout.
- Verhit de rest van de arachideolie in een grote pan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 3 eetlepels water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
- Snij de rundersteaks in plakjes en laat ze kort opwarmen in de saus.
- Serveer de steak met de stroganoffsaus en de bloemkoolrijst. Werk af met de fijngesneden peterselie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 g champignons
- 1 rode paprika
- 10 g bladpeterselie
- 2 rundersteaks
- 2 kl paprikapoeder
- 200 g bloemkoolrijst
- ½ blikje tomatenpuree
- 1 brikje lichte room
Uit jouw keuken
- 3 el arachideolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 657 kcal
- Koolhydraten 21.16 g
- Suikers 16.47 g
- Vetten 41.19 g
- Verzadigde vetten 12.66 g
- Eiwitten 46.5 g
- Vezels 8.99 g
Allergenen Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.