Steak met zoete aardappelpuree en rucola

Steak met zoete aardappelpuree en rucola

Zo at je steak nog nooit! Deze combinatie van de licht pittige zoete aardappelpuree met de rundersteaks met sojasaus is verrassend, overheerlijk en bovendien klaar in 20 minuten. Een origineel fusion-gerecht met smaken van over heel de wereld.

Ingrediënten

Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
balsamico

Bereidingswijze

  • Schenk de sojasaus in een lage kom, kruid met peper en laat de steaks hierin marineren.
  • Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten. Snij ondertussen de rode chilipeper in twee en schraap met een koffielepel de zaadjes en zaadlijsten eruit. Snij in fijne stukjes. Snij de lente-ui in ringetjes.
  • Halveer de kerstomaatjes en doe ze in een kom, samen met de rucola, schep door elkaar. Maak een dressing door de extra vierge olijfolie te mengen met de balsamico en peper en zout. Zet nog even opzij.
  • Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout en meng er de chilipeper (naar eigen smaak) en lente-ui door.
  • Haal de steaks uit de marinade en dep droog. Verhit de olijfolie in een pan en bak de steaks, 3 minuten aan elke kant.
  • Serveer de steaks met de puree van zoete aardappel en de rucolasalade. Lepel er wat van de dressing over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 el sojasaus
  • 2 rundersteaks
  • 3 zoete aardappelen
  • 1 rode chilipeper
  • 3 lente-uitjes
  • 125 g kers­tomaten
  • 25 g rucola
  • 1 kl balsamico

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 453 kcal
  • Koolhydraten 27.7 g
  • Suikers 12.16 g
  • Vetten 20.54 g
  • Verzadigde vetten 3.25 g
  • Eiwitten 38.17 g
  • Vezels 3.1 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei, Sulfiet, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.