Steak met warme paprikasalsa en aardappelwedges

Steak met warme paprikasalsa en aardappelwedges

We haalden onze inspiratie uit de Mexicaanse keuken voor deze originele steak-bereiding: heerlijke malse plakjes steak met daarover een warme licht pittige paprikasalsa en Mexicaans gekruide aardappelwedges erbij. Dit zal smaken, olé!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
tomaten­puree

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met 1/3 van de arachideolie en kruid met peper en zout. Strooi er de helft van de Mexicaanse kruidenmix over. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de ui in halve ringen. Snij de paprika's in fijne reepjes.
  • Verhit 1/3 van de arachideolie in een pan en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven. Voeg dan de paprikareepjes, de rest van de Mexicaanse kruidenmix, de komijn en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Laat 5 minuten stoven op matig vuur.
  • Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout.
  • Verhit de rest van de arachideolie in een aparte pan en bak de rundersteaks 2-3 minuten per kant. Schep uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en per persoon 50 milliliter water toe aan de paprika's. Roer goed om en breng de saus aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snij de steak in plakjes. Verdeel de plakjes steak over borden en schep er de warme paprikasalsa over. Serveer er de aardappelwedges bij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 kl komijn
  • 2 rundersteaks
  • ½ blikje tomaten­puree

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 693 kcal
  • Koolhydraten 56.21 g
  • Suikers 14.78 g
  • Vetten 29.21 g
  • Verzadigde vetten 4.91 g
  • Eiwitten 45.02 g
  • Vezels 13.79 g

Allergenen Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.