Steak met Stroganoffsaus en aardappelwedges

Steak met Stroganoffsaus en aardappelwedges

We maken vandaag nog eens een lekkere variatie op de bekende Russische Stroganoffsaus, heerlijk in combinatie met een lekker stukje gebakken steak! En wie wil, kan zelfs een klein scheutje wodka toevoegen aan de saus (net nadat je de groenten gebakken hebt), dan is het pas echt Russisch! Met of zonder wodka wordt dit gegarandeerd een klein feestmaal!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
zure room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de sjalot fijn en de rode paprika in blokjes. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  • Smelt de boter in een pan. Dep de steaks droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout en bak ze in de pan, zo'n 2-3 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je het vlees gebakken hebt. Voeg de paprikablokjes, champignons en sjalot toe. Voeg ook het paprikapoeder en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Roerbak 5 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe, roer om. Laat kort bakken en voeg dan per persoon 100 milliliter warm water toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij en laat de saus indikken. Kruid met zout en eventueel nog wat cayennepeper. Haal de pan van het vuur en roer er de zure room door.
  • Leg de steaks op de borden, schep er de saus over en serveer samen met de aardappelwedges.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 rode paprika
  • 125 g champignons
  • 2 rundersteaks
  • 1 kl paprika­poeder
  • ½ blikje tomaten­puree
  • ½ runder­bouillonblokje
  • ½ potje zure room

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 791 kcal
  • Koolhydraten 47.03 g
  • Suikers 7.06 g
  • Vetten 45.3 g
  • Verzadigde vetten 15.58 g
  • Eiwitten 44.86 g
  • Vezels 11.01 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.